Oosterwold

Tussen Almere en Zeewolde ligt het gebied Oosterwold. Het is een groen, agrarisch gebied waar de inrichting geheel over wordt gelaten aan het eigen initiatief van de bewoners. Iedereen mag op elke gewenste plek een kavel uitzoeken en bovendien zelf de vorm bepalen. Naast je eigen woning, beslis je in Oosterwold ook over de wegen, het openbaar groen en het water. De bewoners realiseren alles zelf. Er zijn natuurlijk wel een aantal regels waaraan je moet voldoen.

Als je door alle regels Oosterwold niet meer ziet dan kan je hulp inschakelen. Sabine van Andel Tuin- en landschapsontwerp specialiseert zich in het maken van de benodigde tekeningen en berekeningen voor: ontwikkelplannen, tuinontwerpen, omgevingsvergunningen en watervergunningen. Alles geheel volgens de regels van Oosterwold en het Waterschap.

schema ontwikkelplan oosterwoldHet ontwikkelplan is de eerste stap na het zetten van de stip. Het plan moet voldoen aan de gestelde regels en daarnaast een beeld geven van hoe je de kavel in zou willen richten. De gemeente let voornamelijk op de percentages en hoe die worden ingevuld. Zo kunnen ze bij de gemeente zien of het idee past bij Oosterwold.

Tuinontwerp oosterwold natuur moestuin

Bij het ontwikkelplan moet je dus een schets indienen die laat zien wat je met de kavel van plan bent. Hierbij kan het erg helpen om een tuinontwerp te laten maken.

De laatste stap in deze fase is het aanvragen van de benodigde vergunningen. De omgevingsvergunning en de watervergunning zijn onderdelen waarbij Sabine van Andel Tuin- en landschapsontwerp kan helpen.

watervergunning oosterwold

Heb jij een kavel gekocht in Oosterwold en heb je daarbij hulp nodig? Neem dan contact op via de website of via de mail/telefoon. En vraag naar de mogelijkheden.