Over Sabine

Sabine van Andel Tuin- en Landschapsontwerp is in 2015 opgericht door Sabine van Andel en is een jong en veelzijdig ontwerpbureau voor tuinen en landschap in alle maten en schalen. Dus ook voor de allerkleinste tuinen en balkons en voor bedrijfstuinen. Wil je nu alvast tuininspiratie? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Pinterest en lees het blog over tuinen en fotografie.

Mijn passie voor tuinen en het ontwerpen van tuinen en landschap is ontstaan toen ik jong was. Ik houd erg van kleur, contrasten en de natuur en deze aspecten verwerk ik graag in mijn ontwerpen. Het belangrijkste van een tuin is dat je er helemaal tot rust kan komen en kan genieten.

In 2009 ben ik begonnen met de opleiding Tuin- en landschapsarchitectuur op Hogeschool Van Hall Larenstein. Na 2 algemene jaren waar ik met alle kanten van het vak in aanraking ben gekomen heb ik gekozen voor de major Tuinarchitectuur. De schaal en menselijke maat van tuinen, parken en pleinen spreekt mij erg aan.

Begin 2014 heb ik een halfjaar gestudeerd op de Birmingham City University in Engeland, als onderdeel van mijn studie. Daar heb ik landschapsarchitectuur gedaan. In Engeland heb ik veel gezien van de Engelse landschapsstijl en dat is een van de stijlen waar ik veel inspiratie uit haal voor mijn ontwerpen.

In de zomer van 2014 ben ik afgestudeerd en in september van dat jaar ben ik begonnen als freelance ontwerper bij bureau Pieter Hessels Tuinarchitectuur in Amsterdam.

Visie
schoonheid kan functioneel zijn – rust – contrast – duurzaam – licht en schaduw – veelzijdig – eenheid – weelderig – menselijk – spelen met licht – harmonie – kleur – individueel – genieten van de seizoenen – beleven – balans – tijd – ruimte – natuur

Overige studies/cursussen/etc.
Lecture met Noel Kingsbury, Spring! – Lecture met Fergus Garrett, Layered planting – Garden masterclass met Nigel Dunnett, Water, Wildlife and Well-being – Naturalistic planting design course met Noel Kingsbury en Nigel Dunnett