Een groene oase

Balkon groene oase
balkon saai
genieten op balkon
eetbare planten


Naam:
 Een Groene Oase Type: restyle Locatie: Almere Maat: klein Jaar: 2016 Status: voltooid


Samen met de klant heb ik in het voorjaar haar balkon in Almere gerestyled. Het balkon is van een saaie, stenige plek naar een groene oase omgetoverd. Het balkon ligt op het zuidwesten en er komt veel zon, maar ook veel wind.

Voordat de ruimte gerestyled werd was het kaal en stonden er nog maar weinig planten. Samen met de klant heb ik de planten die de winter niet overleefd hadden verwijderd en een plan gemaakt voor de sfeer die de plek moest krijgen. In dit geval was de wens dat het een weelderige beplanting zou krijgen met vrolijke kleuren.

Na de bespreking zijn we naar het tuincentrum gegaan en hebben de benodigde spullen gehaald waaronder natuurlijk de planten, terracottapotten en wat accessoires. Omdat het budget heel klein was hebben we ook oude potten gebruikt. Oude potten en andere oude materialen kunnen heel veel sfeer toevoegen aan een plek. Gebruik er niet teveel van, want dan kan het al gauw rommelig ogen.

Een halve dag hard werken later was het af. In eerste instantie leek er nog niet zoveel veranderd te zijn, maar een maand later waren alle planten gaan groeien en het is nu een ware groene oase geworden!