Groen en stijlvol

sfeercollage tuinontwerp
3d tuinontwerp groen en stijlvol
3d tuinontwerp
ontwerp balkon groen stijlvol
balkon 3d ontwerp
balkon 3d groen en stijlvol
balkon 3d ontwerp


Naam: Groen en stijlvol Type: tuinontwerp en balkon restyle Locatie: Amsterdam Maat: tot 60 m2 Jaar: 2020 Status: voltooid

Voor deze tuin en bijbehorend balkon was de wens duidelijk. Beide ruimtes moesten efficiënt ingericht worden en passen bij het stijlvolle interieur van de woning. De jonge eigenaren van deze tuin hadden ook als wens om zoveel mogelijk op groen uit te kijken om zo te ontsnappen aan de drukte van de stad. Daarnaast moest er veel ruimte zijn om te zitten en van de tuin te kunnen genieten.

De tuin was helemaal omsloten met schuttingen en was erg verwilderd. Een enkele boom is behouden gebleven en de achterste muur met klimop ook. Zo was er al een groene basis.
Nieuwe lattenschuttingen aan de zijkanten, een groot terras van klinkers en in het midden een kersenboom vormen de basis van deze tuin. De klinkerbestrating past goed bij het huis en de boom in het midden zorgt voor een besloten gevoel. Het terras wordt omsloten door beplanting zo is er overal zicht op groen en voelt het alsof je er middenin zit.

Het balkon is deels dakterras waar alleen een pad op mocht komen. Daar liggen stapstenen in sedum en is er een groene muur gemaakt aan een blinde muur van de woning. Het klassieke vloerpatroon wat binnen ligt is doorgetrokken op het balkon. Daar is ruimte voor een bar en barbecue en de pergola biedt daar ruimte voor extra planten. Zo wordt dit balkon groen en stijlvol.

tuinontwerp groen en stijlvol