Landelijk en mediterraan

tuinontwerp landelijk en mediterraan
sfeer tuinontwerp landelijk en mediterraan
tuinontwerp 3d landelijk en mediterraan
tuinontwerp 3d
tuinontwerp 3d
tuinontwerp vijver beplanting
moestuin almere oosterwold
tuinontwerp 3d vijver

Naam: landelijk en mediterraan Type: tuinontwerp Locatie: Almere Maat: vanaf 200 m2 Jaar: 2019 Status: voltooid


Veel van mijn projecten liggen in het nieuwe stadsdeel Almere Oosterwold en zo ook deze tuin. Ook dit huis moet nog gebouwd worden, maar als je van tevoren een tuinontwerp laat maken dan kan je daar veel voordeel mee hebben. Je weet dan namelijk al precies wat waar moet komen en dan kan je aan de hand daarvan je aannemer aansturen.

De eigenaren van deze tuin wilden graag een tuin die landelijk en mediterraan zou aanvoelen qua sfeer. Verder wilden ze graag glooiingen, een natuurlijk vijver, fruitbomen en privacy. Daarnaast was er nog de wens voor een kleine moestuin, een vuurkuil en verschillende ruimtes in de tuin. Een route door de tuin lopen was een mooie extra. Rust en symmetrie waren kernwoorden voor de tuin.

landelijk en mediterraan vuurplek tuin
De vuurplek ligt aan de vijver.

Het ontwerp accentueert het traditionele huis en brengt de mediterrane sfeer door middel van de materialen en vormentaal. De vijver speelt een centrale rol en is verdeeld over twee verdiepingen. Op het niveau van het huis ligt een bassin dat gevuld wordt met het regenwater van het dak, als deze vol is dan loopt het water over de rand en valt het in de vijver.
De vuurplek ligt aan de vijver in de border die het hoogteverschil van het huis naar de rest van de tuin accentueert. De rest van de tuin is vrij rustig gehouden met een gazon, wilde bloemen en bomen. Heesters zorgen voor privacy. De hagen in het ontwerp zorgen ook voor privacy en geven structuur aan de verder natuurlijke tuin.