Mediterraan dakterras

dakterras eindresultaat
dakterras ontwerp
sfeer dakterras mediterraan
dakterras 3d ontwerp
3d beeld dakterras
beplanting dakterras

Naam: Mediterraan dakterras Type: restyle Locatie: Amsterdam Maat: groot Jaar: 2020 Status: voltooid


In Amsterdam ligt dit mooie grote dakterras vol in de zon. De vlonder was oud en aan vervanging toe en het dakterras werd eigenlijk weinig gebruikt. De eigenaren droomden ervan om er lekker te kunnen zitten, zowel in de zon als in de schaduw, en om er het gevoel te hebben echt in een tuin te zijn. De gewenste sfeer was Mediterraan met veel kleur, maar niet te druk en vol. De wind kan van alle kanten op het terras komen dus daar moest ook wat mee gedaan worden.

Het bestaande hekwerk was vrij open, hier is bamboe tegenaan gemaakt zodat er minder wind doorheen kan en het terras meer besloten is. Een verhoogde border geeft groen in de hoogte, op ooghoogte, zodat het voelt alsof je midden in het groen zit. Een pergola constructie met schaduwdoek geeft niet alleen schaduw en ruimte voor klimplanten, maar ook zorgt het voor nog meer beslotenheid zonder het uitzicht te verliezen.
Alle uitgekozen planten kunnen goed tegen de wind en droogte. Een aantal groepjes van verschillende potten zorgen voor nog meer groen en een gezellige sfeer. De meubels en accessoires maken het helemaal af, zoals het leuke buitenkleed.

De foto’s in de slideshow laten de oude en nieuwe situatie zien evenals het ontwerp en de sfeerbeelden. Het is een echt Mediterraan dakterras geworden wat met veel plezier vaak gebruikt wordt.  

dakterras ontwerp