Mediterrane stadstuin

tuin stadstuin ontwerp
houtopslag tuin
gaura bloemen tuin
salvia stipa
vuurplek vuurplaats vuurschaal
geranium bloemen tuin
tuin tuinontwerp mediterraan
achillea salvia
Mediterrane stadstuin


Naam:
Mediterrane Stadstuin Type: tuinontwerp Locatie: Almere Maat: tot 200 m2 Jaar: 2015 Status: voltooid


In Almere, beschut tegen de wind en in de zon, ligt deze middelgrote stadstuin. Op dit moment bestaat de tuin uit een grasveld, een kleine border en een terras. De familie had in eerste instantie gekozen voor een grasveld in verband met hun toen jonge kinderen. Nu zijn die kinderen wat ouder en willen ze een tuin vol sfeer in plaats van een tuin die vooral praktisch is.

De eigenaren houden erg van Frankrijk en wilden daarom ook graag die sfeer in hun nieuwe tuin. Ook wilden ze graag een overkapping met daaronder een loungeplek. De grond in de tuin is erg nat dus moest er naast de andere wensen een goede drainage komen.

Het ontwerp bestaat uit drie terrassen, niveauverschillen en verhoogde en gewone borders. Het terras bij het huis en het overdekte terras zijn de twee loungeplekken en het andere terras biedt ruimte voor andere dingen zoals een trampoline voor de kinderen.
De beplanting bestaat uit de tinten grijs, blauw, groen, wit, paars en roze zodat er een echte mediterrane sfeer ontstaat. Vrolijke Marokkaanse tegeltjes, sierranden van klinkers en zachte verlichting maken de sfeer van deze mediterrane stadstuin compleet.