Modern en klassiek

sfeer moderne tuin
klassieke voortuin
fietsenberging
moderne tuin 3d beeld
moderne tuin
moderne tuin lijnen
terras groen vuurplek

Naam: modern en klassiek Type: tuinontwerp Locatie: Amstelveen Maat: vanaf 200 m2 Jaar: 2020 Status: voltooid


Op een prachtige locatie in Amstelveen ligt deze grote tuin bij een klassieke woning. De tuin was erg verouderd en verwaarloosd door de vorige bewoners. De nieuwe bewoners hadden na het opknappen van de woning ook de wens om de tuin aan te pakken. De wens was een moderne tuin die past bij het klassieke uiterlijk van het huis.

De naam modern en klassiek past perfect bij deze tuin. De voortuin is vooral klassiek met de lijnen en de keuze van beplanting. Sierlijke rijen van hortensia, hagen en leibomen. Alles werkt mee om het pad naar de voordeur te versterken. Het zijpad naar de fietsenberging wordt hierdoor ondergeschikt en valt niet meer op.

De achtertuin is meer modern met strakke lijnen en geometrische vormen. Grote terrassen en grote borders vormen samen de tuin. Lijnen van kasseien leiden het oog door de gehele tuin en versterken bepaalde zichtlijnen naar het mooie uitzicht. Zowel de voortuin als de achtertuin heeft veel groen. De beplanting is uitgezocht om bij de planten in de omgeving te passen. Zo voelt het alsof deze moderne en klassieke tuin verankert is in de omgeving. Een belangrijk aspect in een tuin met uitzicht naar het omringende landschap.

tuinontwerp sabine van andel modern klassiek