Moderne tuin aan het water

tuinontwerp moderne tuin
sfeer moderne tuin aan het water
moderne tuin schommel
moderne tuin aan het water
moderne tuin aan het water
moderne tuin aan het water
moderne tuin aan het water
moderne tuin aan het water
beplanting

Naam: Moderne tuin aan het water Type: tuinontwerp Locatie: Almere Maat: tot 200 m2 Jaar: 2019 Status: voltooid


Deze tuin, die tot dit jaar vooral praktisch ingedeeld was, was toe aan vernieuwing. Alles mocht eruit, behalve de grote Ginkgo boom en een aantal palmbomen. Er waren al plannen voor een klein zwembad en een uitbouw van het huis. Er was daarnaast weinig connectie met het aanliggende water. De eigenaren hadden als wens dat de tuin een mooi samenhangend geheel werd van hun totaal verschillende ideeën.

De tuin moest een modern en strak uiterlijk krijgen met weinig onderhoud. Verder moest er rekening gehouden worden met een hondenhok en een schommel. Het ontwerp van deze moderne tuin aan het water is vrij simpel, maar effectief. Ondanks dat de hele tuin overzichtelijk is, voelt het alsof er meerdere ruimtes zijn waardoor de tuin groter lijkt.

Het ontwerp maakt de connectie met het water groter doordat er een lager hekje komt langs de rand van de tuin. Ook zijn er gebruiksfuncties toegevoegd aan de steiger waar de boot ligt. Door een groter terras te creëren aan het water, wordt de gehele ruimte beter benut. Rondom het zwembad komt een rand van composiet, dit materiaal met houtlook is duurzaam en geeft de tuin een wat natuurlijker uiterlijk zonder de moderne uitstraling te verminderen. Verhoogde borders, waarin de bomen ook verwerkt zijn, geven de tuin een groener uiterlijk.

De witte accenten geven de tuin een beetje een Ibiza sfeer, zonder het al te strandachtig te maken. De kiezelranden langs de tegels zorgen ervoor dat het grote terras onderbroken wordt. Zo voorkom je dat het een te groot stenig oppervlak wordt. Potten, verlichting en andere accessoires maken de tuin af.