Natuurlijk en modern

tuinontwerp natuurlijk en modern
sfeer natuurlijke tuin
3d beelden
tuin 3d beelden
moestuin oosterwold almere
almere oosterwold
tuin bomen
tuinontwerp beplanting beplantingsplan borders
heesters tuin tuinontwerp
kruidentuin
vijverbeplanting tuin

Naam: natuurlijk en modern Type: compleet tuinontwerp Locatie: Almere Oosterwold Maat: vanaf 200 m2 Jaar: 2018 Status: voltooid

Als een van de eerdere projecten in Almere Oosterwold ligt deze tuin al mooi in het weidse landschap. Deze grote tuin van ongeveer 1800m2 wordt gekenmerkt door het imposante vierkante huis van donker gekleurd hout. De vierkante vorm van het huis wordt afgerond op de hoeken wat een bijzonder effect geeft. Voor dit project heb ik het ontwerp gemaakt, een beplantingsplan, een definitief ontwerp, een verlichtingsplan en een grondwerk-tekening.

Zoals bij alle projecten in Oosterwold was deze kavel nog leeg en kon het ontwerp alle kanten op. De tuin ligt grotendeels aan de noordoostkant van het huis. De eigenaren wilden graag dat het een natuurlijke tuin werd waar ruimte was voor een grote moestuin, boomgaard, wijngaard en een grote vijver. Het tuinontwerp moest aansluiten bij het huis. Natuurlijk en modern.

Het ontwerp brengt in de grote lijnen de vierkante vorm van het huis terug. In het grote vierkante vlak ligt de moestuin, kas en wijngaard. Dit is het centrale deel van de tuin en is bereikbaar via een hoofdpad dat als een kruis door de tuin loopt. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere routes, qua belijning natuurlijker, die door de tuin lopen.

Bloemenweides, borders en vakken met wilde kruiden geven het geheel kleur. Ook de bomen, heesters en vijverbeplanting zorgen afwisselend voor bloei, herfstkleuren en wintergroene bladeren of een mooi wintersilhouet. De kleuren van de borders zijn afgestemd op de donkere kleur van het huis. De natuurlijke vijver, waar vanuit de woonkamer zicht op is, maakt het geheel af en brengt veel leven in de tuin. Zo blijft de tuin het hele jaar mooi.

aanleg tuin natuurlijk en modern
Hier was de aanleg nog niet begonnen.