Nieuwe natuur – kikkerpoel

Nieuwe natuur
natuur landschap kikkerpoel


Naam:
 Nieuwe natuur – Kikkerpoel Type: landschapsontwerp Locatie: Beemte Broekland Maat: landschap Jaar: 2012 Status: voltooid


Bij de vakantiewoning Hof van Beemte in Beemte Broekland vlakbij Apeldoorn was een wens om meer natuur te creëren en de natuurwaarden te verhogen. Daarom is er gekozen om een kikkerpoel aan te leggen.

De kikkerpoel is een ondiepe poel met aan de zonzijde zeer ondiepe oevers en aan de schaduwzijde wat diepere oevers met daaromheen natuurlijke beplanting van over het algemeen veldbiezen. Deze beplanting ontstaat vanzelf en na een aantal jaar is de oever van de poel helemaal begroeid.
Kikkers en andere amfibieën, insecten en vogels maken nu gebruik van de poel en het is een levendige plek geworden.

Rondom de poel kan boerengolf gespeeld worden en in de winter kan erop geschaatst worden. Het verhoogt niet alleen de natuurwaarden van het gebied, maar ook de esthetische waarde.
De kikkerpoel sluit volledig aan op de landschappelijke omgeving van het weiland dat gebruikt wordt als hooiland voor de pony’s.

De poel is in 2012 aangelegd en nu is het al een volwassen natuurgebied. De beplanting, wat eerst vooral bestond uit veldbiezen, wordt al een stuk gevarieerder. Ook is het aantal dieren dat de poel bezoekt steeds groter geworden.

Kijk eens op de website van de Hof van Beemte voor een heerlijk weekendje weg.