Perceel i446

tuinontwerp landschapsontwerp tuin landschap oosterwold almere
sfeer tuinsfeer landschap collage moodboard


Naam:
perceel i446 Type: schetsontwerp Locatie: Almere Oosterwold Maat: vanaf 200 m2 Jaar: 2017 Status: voltooid


Initiatief 446 is een van de vele initiatieven in Almere Oosterwold en voor dat initiatief mocht ik de kavel inrichten en hen helpen bij de eerste ontwikkeling daarvan.

De eigenaren willen graag veel groen en ruimte om zich heen, iets wat ze in de stad niet hebben. Daarom was Oosterwold voor hen een logische stap. Op hun kavel wilden ze graag een grote vijver, een wadi, veel bomen en ze wilden er zo goed als zelfvoorzienend kunnen wonen. En dat alles in organische en speelse vormen.

Het ontwerp vormt zich rond de grote vijver en het huis in ruime organische vormen. Aan de randen zijn windkeringen toegevoegd van vlier en hazelnoot en een mix van andere vruchtdragende struiken. De grote boomgaard en vele fruit- en notenbomen zorgen voor voldoende aanbod van vruchten en noten.
Onder de bomen ligt een grote bloemenweide waarin paden gemaaid kunnen worden. Deze paden kan je elk jaar veranderen en houdt het geheel speels. Daarnaast zorgt de bloemenweide voor nectar en beschutting voor bijen, andere insecten en kleine zoogdieren. Dit zorgt weer voor een goede bestuiving van de fruit- en notenbomen en de groenten in de moestuin. Ook kunnen hier wilde kruiden in groeien.
Het uitzicht naar het noordwesten wordt benadrukt door een grote eik en door de randen van de windkering.