Sfeervolle bostuin

pergola muur tuin tuinontwerp
Gaura tuin bloemen
tuin tuinontwerp
tuin hilversum
tuinontwerp bostuin modern klassiek
achtertuin
dolomiet tuinhuis sfeervol tuin ecolat
hilversum tuinontwerp bostuin
tuinontwerp sabine van andel
allium bol paars tuin
lijngoot dolomiet tuin hilversum
natuursteen muur muurtje in-lite verlichting
Sfeervolle bostuin


Naam:
Sfeervolle bostuin Type: compleet tuinontwerp Locatie: Hilversum Maat: tot 200 m2 Jaar: 2015 Status: voltooid


In Hilversum, verscholen onder de bomen, ligt de tuin van een oude monumentale woning. De woning was vroeger onderdeel van een groot landgoed en werd bewoond door de tuinman. Jarenlang is de tuin hetzelfde gebleven en daarom is hij enorm verouderd.

De eigenaars wilden heel graag dat hun tuin meer werd dan enkel een grasveld wat vol zit met mos en klaver. Ook wilden ze dat het monumentale tuinhuisje, dat achterin de tuin staat, geaccentueerd zou worden. De tuin ligt in een bosachtig gebied en ligt grotendeels in de schaduw. Een sfeervolle bostuin was dus een logische keuze.

De tuin krijgt met het ontwerp een totaal andere uitstraling en zal qua ruimte veel groter lijken dan nu. De ronde vormen geven de tuin een speels effect en de muurtjes accentueren dat nogmaals. De pergola is gecentreerd op het tuinhuisje en omlijst deze op een prachtige manier.
Door gebruik te maken van natuurlijke materialen past de tuin erg mooi in de omgeving.

tuin tuinontwerp ontwerpechinacea sfeervolle bostuingenieten beleven gebruiken tuintuinontwerp tuin salviatuin beleven gebruiken genietenachillea tuin

Foto’s: Hans Clauzing