Strakke lijnen

tuinontwerp strakke lijnen
sfeercollage tuin tuinontwerp
tuinontwerp 3d
overkapping tuin strakke lijnen
tuinontwerp 3d strak
tuinontwerp 3d strak tuin
tuinontwerp strakke lijnen
beplantingsplan planten bloemen
spiegelvijver tuinontwerp
tuinontwerp vijver
cortenstaal tuinhaard
tuinset loungeset
vijver japanse esdoorn
trap tuin cortenstaal schellevis
tuinontwerp schellevis

Naam: strakke lijnen Type: compleet tuinontwerp Locatie: Almere Maat: tot 200 m2 Jaar: 2019 Status: voltooid


In Almere ligt deze middelgrote tuin, het grootste deel van de tuin ligt aan de voorkant van het huis en een klein deel ligt naast het huis aan het water. De tuin is erg verouderd en past niet zo goed bij het moderne huis. De eigenaren hebben het huis van binnen helemaal gemoderniseerd en wilden om die reden graag een bijpassende tuin.

De lijnen van het huis waren het uitgangspunt van het ontwerp, waarbij de deur en de ramen de grootste rol speelden. De wens voor een strakke tuin met de tinten grijs, zwart en oranje hebben we uitgevoerd in verschillende materialen en beplanting. De stijl van het interieur moest doorgetrokken worden naar buiten.

beplantingsplan strakke lijnen
De beplantingsindicatie geeft je een idee welke planten geschikt zijn voor je nieuwe tuin. De collage geeft je een beeld van hoe de beplanting eruit kan zien.

Door de ligging aan het water was er de wens om het water ook in de voortuin terug te laten komen. We hebben gekozen om dit uit te voeren in een strakke spiegelvijver. De bodem van de vijver wordt bedekt met grote ronde keien voor een mooi effect. De terrassen en paden zullen uitgevoerd worden in grote tegels. De overkapping krijgt een terras van hardhout in tegenstelling tot de strakke stenen tegels. De helling naar het water toe is nu rommelig en verrot. Terrassen met een trap, veel groene beplanting maakt het geheel netter en accentueert de strakke lijnen.
Als accent zijn er hier en daar elementen toegevoegd van cortenstaal. Dat brengt de oranje kleur in de tuin en is het hele jaar door zichtbaar.

De tuin is aangelegd in het late voorjaar van 2020. De foto’s laten zien hoe de tuin er nu, een jaar later, uit ziet.