Tropische tuin aan het water

tropische tuin ontwerp
verwaarloosde tuin
tropische tuin sfeer bali
tropische tuin
tropische tuin loungeplek
tropische tuin
tropische tuin
tropische tuin beplanting

Naam: tropische tuin aan het water Type: tuinontwerp Locatie: Almere Maat: tot 200 m2 Jaar: 2019 Status: voltooid


In een waterrijke wijk in Almere ligt deze wat verwaarloosde tuin. De nieuwe eigenaren wilden er graag een tropische tuin van maken die hen deed denken aan vakantie op het eiland Bali. Na het interieur was de tuin aan de beurt.

De tuin ligt aan het water, wat automatisch betekent dat er een hoogteverschil in zit. Om de kleine tuin toch wat groter te laten lijken is er in het ontwerp gewerkt met meerdere niveaus. Zo kan er op het bovenste niveau gegeten worden, op een lager niveau kan er gelounged worden en aan het water kunnen ligstoelen staan om te genieten van de zon. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van het hoogteverschil.

De keuze van materialen, waarbij de tegels en betonblokken hergebruikt worden, bepaalt grotendeels de sfeer van de tuin. Hardhouten vlonders, tropisch uitziende beplanting en wat extra kleuren in de meubelen geven een algeheel eilandachtig sfeertje.
De palen op de vlonder zorgen ervoor dat er wat minder inkijk is vanaf het water en je kan er een doek aan vastmaken voor extra privacy en tegen de wind. De hoogte van het vlonderterras is 50cm, wat zorgt voor extra zitplekken. De houten bak biedt opbergruimte voor tuinkussens en andere accessoires die passen bij deze tropische tuin.