Tuin aan het water

verlichting tuin
tuinbank hout verhoogde border
ligstoelen ibiza tuin
overkapping tuin hout
trap tuin hout vlonder
tuin schutting ligstoelen
Tuin aan het water


Naam:
Tuin aan het Water Type: tuinontwerp Locatie: Almere Maat: tot 200 m2 Jaar: 2016 Status: voltooid


In een waterrijk gebied in Almere ligt deze tuin. De tuin loopt af naar de waterkant waar een grote steiger gebouwd is. Op dit moment is de tuin nog volledig in de stijl van de vorige bewoners en dat moet natuurlijk veranderd worden.

De eigenaars wilden graag een makkelijke tuin met een modern en lichtelijk mediterraan uiterlijk. Ze wilden ook graag dat het goed te onderhouden was en eenvoudig zelf te maken. Daarnaast wilden ze dat de tuin een mooi geheel werd.

Het ontwerp dat ik gemaakt heb is opgebouwd uit terras, grasveld en verhoogde borders. Alle lijnen zijn opgehangen aan de twee openslaande deuren en het huis, zodat de tuin daar mooi op aansluit. De verhoogde borders zorgen voor meer privacy en verdelen de ruimtes. Twee trappen naar de steiger verbinden de niveaus.

Een grote overkapping was een andere wens van de klanten en die is er ook in gekomen. Aan die overkapping is een pergola vastgemaakt die de zijkant van de tuin meer privacy geeft en de beide delen met elkaar verbindt.

Door de verhoogde borders te stuken en te kiezen voor een paars/grijs/blauw kleurenschema in combinatie met kruiden en lavendel ontstaat er een mediterrane sfeer in deze tuin aan het water.