Zicht en privacy

tuinontwerp privacy zicht water
tuinhuis
water zichtlijn
tuinontwerp sfeer beplanting

Naam: zicht en privacy Type: compleet tuinontwerp Locatie: Voorschoten Maat: vanaf 200 m2 Jaar: 2018 Status: voltooid


In Voorschoten aan een vaart ligt dit mooie perceel met een loods. De eigenaren besloten om de loods te slopen en in plaats daarvan een grotere tuin te maken. De oude tuin was ook aan een opknapbeurt toe. Reden genoeg dus om mijn hulp in te schakelen.

De eigenaars wilden graag een strakke tuin die veel zichtlijnen zou hebben naar het water, maar waar je ook privé kan zitten. Er moesten meerdere beschutte zitplekken komen en een goede mix van beplanting die het hele jaar door mooi is. Ook was de wens er om verschillende soorten bomen te planten. Daarnaast was er nog een wens om een hockeyveld voor de kinderen aan te leggen.

Het ontwerp gaat uit van de zichtlijnen van het huis, waarbij de lijn van de openslaande deuren bij het terras de belangrijkste zichtlijn vormt. De paden, van verschillende materialen, benadrukken deze lijnen. De beplanting zorgt voor beschutting en privacy. Op het grote vlonderterras aan het water kunnen de klanten heerlijk loungen. Strategisch geplaatste muurtjes, verhoogde bakken en houten palen zorgen voor meer privacy in de tuin. De kleuren en materialen zorgen ervoor dat de tuin volledig aansluit op de stijl van het huis en maakt het tot een mooi geheel.