loungebank steigerhout

Restyle je dakterras – Mediterrane loungeplek

Restyle je dakterras en maak er een sfeervolle buitenruimte van en in dit geval een mediterrane loungeplek!

Op vrijdag 14 oktober heb ik samen met een klant hun dakterras gerestyled. In dit blog is te zien hoe het dakterras van niet zo’n fijne plek omgetoverd is tot een heerlijke mediterrane loungeplek.

Dit dakterras werd eerst veel gebruikt, maar naarmate de tijd vorderde steeds minder. De klanten vroegen zich af hoe dat kwam en kwamen tot de ontdekking dat de ruimte gewoon niet prettig aanvoelde. Toen hebben ze contact opgenomen met mij.

Dakterras mediterrane sfeer

Allereerst heb ik aan de hand van hun wensen een sfeerbeeld gemaakt die de sfeer weergeeft die het dakterras moest krijgen, namelijk een mediterrane sfeer. Daarna heb ik, omdat het een wat grotere ruimte was, een boodschappenlijstje gemaakt van spullen die de klanten alvast konden kopen. Onder andere waren dat de vloer (die het terras een stuk groter doet lijken), de boom en de schermen.

Aan de slag

Op vrijdag de 14de zijn we samen naar het tuincentrum gegaan en hebben we de rest van de spullen gehaald.
Een mediterrane sfeer is goed te bereiken door middel van natuurtinten (zoals terracotta), blauwtinten, grijstinten en wit met elkaar te combineren. Dat is ook precies wat we op dit dakterras gedaan hebben.

lavendel mediterrane sfeer

Lavendel mag natuurlijk niet ontbreken.

Wees niet bang om verschillende terracotta potten met elkaar te combineren! Dat geeft juist een mooi effect. Wil je meer lezen over hoe je een mediterrane sfeer krijgt in je tuin of op je balkon? Lees dan mijn blog over de mediterrane tuin.

Een van de wensen van de klant was een grote loungebank. Daar hebben we een mooie oplossing voor gevonden door middel van een op maat gemaakte steigerhouten bank.

 

olijfboom lavendel kruiden dakterras

Een sfeervolle hoek met kruiden, lavendel en de olijfboom.

Daarnaast wilden ze ook graag een olijfboom op hun terras. Doordat het terras op het zuiden ligt in een hofje en op de eerste verdieping, was dit goed mogelijk. Ingepakt in folie en afgedekt met houtsnippers kan deze prachtige olijfboom goed de winter doorkomen.

Met de toevoeging van wat accessoires en een handig plastic buitenkleed, is dit dakterras omgetoverd van grauwe ruimte tot een levendige mediterrane loungeplek!

Hieronder vind je de voor en na foto’s van het dakterras.

voor na restyle dakterras

Voor na restyle dakterras mediterraan

Is jouw balkon of tuin ook aan een opknapbeurt toe? Kijk dan op deze pagina voor Restyle je tuin en maak vrijblijvend een afspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *