Tuinreizen – Packwood House and Gardens

Tijdens mijn vakantie in Engeland begin maart ben ik op bezoek geweest bij Packwood House and Gardens. Dit is de eerste tuinreis die ik dit jaar gemaakt heb. Het huis ligt op ongeveer een uur reizen van Birmingham, in een mooie landelijke omgeving. Het wordt beheert door de National trust, een organisatie die het Engelse erfgoed van natuur, tuinen en oude gebouwen beheert en beschermt.

Het huis is oorspronkelijk gebouwd in de 16de eeuw, maar tussen de eerste en tweede wereldoorlog is het extensief verbouwd door Graham Baron Ash. Het grappige hieraan is dat hij het verbouwd heeft met originele tudorstijl stukken uit andere huizen die gesloopt werden. Als je er binnen loopt heb je dus echt het idee dat je in een heel oud huis bent.

De tuin staat vooral bekend om de eeuwenoude taxusbomen. Daarnaast is er een groot bosachtig park, een meer, weides, een boomgaard en mooie vaste planten borders. De keukentuin (groentetuin) wordt nog steeds gebruikt en staat bekend om zijn diversiteit. Deze diversiteit is niet alleen goed voor de natuur, het is ook goed voor je groenten en fruit! Bijen, vlinders en andere insecten zorgen voor bestuiving en natuurlijke bestrijding van plagen.
De fotogalerij geeft een mooi beeld van de tuin met extra informatie. Klik op de foto’s voor een groter beeld.

Dit landgoed is echt een aanrader! Neem wel de tijd voor het bezoek en doe mee met de rondleiding want dat is de enige manier om de gehele tuin te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *