Almere Oosterwold

Almere Oosterwold

Almere Oosterwold, de meeste bewoners van Almere en Zeewolde hebben er nog nooit van gehoord. Wat is het en waar ligt het? in dit blog krijg je antwoord op deze vragen.

Almere Oosterwold is een gebied aan de oostkant van Almere en de westkant van Zeewolde. Het is 4.300 hectare groot en er is ruimte voor 15.000 nieuwe woningen. Het gebied houdt, ten opzichte van de andere stadsdelen, zijn landelijke karakter en er wordt gestreefd naar een rijke variatie aan woon- en werkmilieus en voorzieningen.

Bekijk hier de kaart.

De inrichting van het gebied wordt geheel aan het eigen initiatief van de nieuwe bewoners overgelaten. Iedereen mag zelf een eigen kavel uitzoeken. Almere Oosterwold is een uniek gebied in Nederland omdat er, op een aantal duidelijke regels na, geen verdere beperkingen zijn wat betreft functies en kavelgroottes.

Dit betekent dus dat je je kavel helemaal zelf mag inrichten. Daarbij moet je samen met de naastgelegen kavels de wegen en het openbaar groen aanleggen en onderhouden. Ook moet je zorgen voor voldoende wateropvang en afvoer. Simpele regels, maar minder simpel om toe te passen op je eigen kavel.

Ga je in Oosterwold wonen en vind je de regels lastig toe te passen of heb je geen idee hoe je de kavel in moet richten? Neem dan vrijblijvend contact op via de mail of telefoon, dan kan ik je helpen om van jouw nieuwe kavel een heerlijk thuis te maken.

Klik hier voor meer informatie over Oosterwold: http://maakoosterwold.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *